مقایسه Windows با Red Hat

در زمان ایجاد یک پلفرم، مدیران به فاکتورهایی همچون هزینه، قابلیت اطمینان و خدمات پشتیبانی آن پلترفرم توجهی خاص دارند. آنچه در این مقاله آمده است بررسی و مقایسه این فاکتورها در سیستمهای عامل Microsoft Windows Server و Red Hat commercial Linux می‏باشد.

در زمان ایجاد یک پلفرم، مدیران به فاکتورهایی همچون هزینه، قابلیت اطمینان و خدمات پشتیبانی آن پلترفرم توجهی خاص دارند. آنچه در این مقاله آمده است بررسی و مقایسه این فاکتورها در سیستمهای عامل Microsoft Windows Server و Red Hat commercial Linux می‏باشد.
● هزینه نرم‏افزار‏
آیا هزینه استفاده از لینوکس واقعاً رایگان است؟ بر خلاف تصور عامه مردم نسخه تجاری Red Hat رایگان نبوده و بر اساس شارژ سالیانه فروخته می‏شود. شما برای هر سرور که از این سیستم عامل استفاده می‏کند سالیانه باید مبلغی را به شرکت Red Hat بپردازید و چنانچه بخواهید از خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته آنها نیز استفاده کنید می‏بایست مبلغی اضافه‏تر نیز پرداخت نمائید.
بر اساس آنچه در سایت Red Hat (www.redhat.com/wapps/store/catalog.html) آمده است هزینه خرید یک Red Hat Enterprise Linux ۵ Advanced بدون امکانات اضافه‏ای نظیر application server و clustering سالیانه ۲،۴۹۹ دلار می‏باشد. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۵ مراجعه کنید.)
همچنین تحقیقات نشان می‏دهد عوامل اصلی‏ای که باعث هزینه استفاده از یک نرم‏افزار‏ در یک دوره ۳ ساله می‏شوند، دو عامل هستند: عامل نخست مربوط به هزینه پرسنلی است که وظیفه مدیریت و نگهداری آن نرم‏افزار‏ را برعهده دارند (۶۰ درصد)؛ و عامل دوم مربوط به هزینه‏ای است که در زمان از کار افتادن آن نرم‏افزار‏ آن شرکت متحمل می‏شود (۱۵ درصد). در واقع این دو عامل ۷۵ درصد از هزینه مربوط به استفاده از یک نرم‏افزار‏ در یک دوره زمانی ۳ ساله می‏باشند. حال آنکه بسیاری، در همان نگاه اول تنها قیمت فروش نرم‏افزار‏ را در نظر می‏گیرند. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۳ مراجعه کنید.)
● قابلیت اطمینان
قابلیت اطمینان یک سیستم تنها این نیست که آن سیستم برای کاربران نهایی قابل استفاده باشد. بلکه می‏بایست قابلیت تغییر و مدیریت را نیز داشته باشد تا بتواند در زمانها و شرایط مختلف نیاز سازمان را برآورده کند. بر اساس مطالعات انجام شده هنگامی‏که مسئولین شبکه‏ها‏یی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می‏کنند می‏خواهند Patch یا آپدیت امنیتی نصب کنند و یا تغییری در نرم‏افزار‏ بدهند با ابزارهای متعددی روبرو می‏شوند.
آنچه اکثر کاربران می‏پندارند لینوکس نرم‏افزار‏ی است که در تمامی نسخ آن امکان تغییر در سورس وجود دارد. اما یک تحقیق نشان می‏دهد بسیاری از مدیران شبکه‏های تحت لینوکس تغییری را در اجزای (Component) لینوکس پیکربندی کرده بودند که این موضوع مخالفت شرکت فروشنده را بهمراه داشت. این مدیران مجبور شدند تا وقت زیادی صرف کنند تا آن تغییرات را به حالت اولیه بازگردانند تا همچنان بتوانند از خدمات پشتیبانی آن شرکت استفاده کنند.
در سیستم عامل Windows از دو راه سعی شده است که زمان برای تنظیمات اولیه و مدیریتی را به حداقل برساند: نخست، استاندارد کردن دستورات و بعد، ایجاد نرم‏افزار‏های قدرتمند که براحتی بتوان از طریق آنها این سیستم عامل را مدیریت نمود.
همچنین Windows Server جزء نرم‏افزار‏هایی است که تستهای فراوانی بر روی آن انجام شده است و قابلیت کار با بسیاری از سخت‏افزارها (تقریباً تمامی سخت‏افزارهای معروف) بر روی آن چک شده است. این موضوع کمک می‏کند که نگرانی در خصوص تغییرات احتمالی آتی در سخت افزارها برای مدیران سازمان وجود نداشته باشد.
● امنیت
در طول ۶۵۰ روز از فعالیت Windows Server ۲۰۰۳، Red Hat Enterprise Linux ۳ و Red Hat Enterprise Linux ۴، حملات ثبت شده برای Windows Server ۲۰۰۳ ۷۵ درصد کمتر از ۲ سیستم عامل دیگر بوده است. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۲۳ مراجعه کنید.)
همچنین در سال ۲۰۰۶ میانگین روزهای در خطر برای ویندوز ۶۱ درصد کمتر از Novell Enterprise و ۷۳ درصد کمتر از Red Hat Enterprise Linux بوده است. (برای اطلاعات بیشتر logs.csoonline.com/days_of_risk_in_۲۰۰۶ مراجعه کنید.)
چرخه توسعه امنیت (Security Development Lifecycle - SDL) فرآیندی است که توسط مایکروسافت برای افزایش وضعیت امنیتی نرم‏افزار‏هایش در هنگام برنامه‏نویس‏ی استفاده می‏شود. این پروسه شامل ایجاد مدلهای تهدید کننده در زمان طراحی نرم‏افزار‏ است تا بدینوسیله نقاط ضعف سیستم در شرایط مختلف قبل از قرار گرفتن نرم‏افزار‏ در اختیار مشتری تست و سنجیده شود. عرضه نرم‏افزار‏ به بازار تنها زمانی امکان پذیر است که تیم امنیتی‏ای که مستقل از تیم طراح است موفقیت آمیز بودن تمامی‏تستها را تائید کرده باشد. (برای اطلاعات بیشتر به http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/۰۵/۱۱/SDL)
● انتخاب
واقعیت این است که لینوکس یک هسته سیستم عامل کد باز (Open source) می‏باشد. که در نهایت برخی شرکتها نظیر Red Hat و SuSE این هسته را توسعه می‏دهند و آنرا می‏فروشند. در واقع آنها با آرایش یک نرم‏افزار‏ کد باز آنرا بصورت تجاری بفروش می‏رسانند. همانطور که هر شرکتی تلاش می‏کند که محصول خود را متفاوت ارائه کند سیستم عامل لینوکس ارائه شده توسط این شرکتها هم از این قاعده مستثنی نبوده و همین موضوع باعث می‏شود که چنانچه یک سازمان بخواهد یک سیستم عامل لینوکس خود را که توسط یک شرکت توسعه داده شده است را با لینوکس شرکتی دیگر جایگزین کند متحمل هزینه گزافی شود. همچنین این امر باعث می‏شود شرکتهای استفاده کننده از لینوکس انتخابهای کمتری برای استفاده از نرم‏افزار‏های اجرایی و منابع IT داشته باشند. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۲ مراجعه کنید.)
در این رابطه سیستم عامل مایکروسافت این مزیتها را دارد: هزاران نرم‏افزار‏ بر روی آن قابل اجرا شدن هستند؛ ۷۵۰،۰۰۰ شرکت جزء شرکت همکار (Partner) برای مایکروسافت تلقی می‏شوند؛ بیش ۴۵۰،۰۰۰ نفر مهندس شبکه مایکروسافت (MCSE) در شرکتهای مختلف جهان مشغول بکار هستند؛ بیش ۶ میلیون برنامه‏نویس‏ از زبانهای برنامه‏نویسی مایکروسافت استفاده می‏کنند و در نهایت مایکروسافت بزرگترین تولیدکننده مستقل نرم‏افزار‏ در جهان می‏باشد.
● مدیریت پذیری
سازمانهای IT در مقیاس جهانی بمنظور افزایش کارایی و صرفه جویی در زمان و سرمایه از طریق استاندارد کردن ابزاهای مدیریتی خود، کامپیوترها، سرورها و برنامه های خود را مدیریت می‏کنند.
Red Hat دارای ابزاری بنام Yum برای دانلود برنامه ها و آپدیتها می‏باشد. اما قطعاً این ابزار برای متخصصین IT که بخواهند نرم‏افزار‏های خود را (نظیر پست الکترونیک، کارهای گروهی، پایگاه‏داده‏ها و برنامه‏های تجاری) مدیریت کنند کافی نمی‏باشد.
در Windows Server و از طریق ابزارهای مدیریتی آن نظیر نرم‏افزار‏ Microsoft System Center انرژی و وقت کمتری صرف مدیریت شبکه می‏شود. همچنین Dynamic Systems Initiative (DSI)، استراتژی ای است که مایکروسافت برای کمک به مدیران شرکتها ارائه کرده است. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/business/dsi/default.mspx مراجعه کنید.)
Adam Vazquez، مدیر ارشد IT شرکت AMD در این خصوص می‏گوید: "Windows Server برای ایجاد سیستمها کاملاً استاندارد شده است. ... برای مثال، برای اکثر نرم‏افزار‏های اصلی‏مان، ما می‏توانیم یک Disk Image استاندارد را توسعه دهیم، بدون اینکه لازم باشد این کار را بر روی هر سیستم مستقلاً انجام دهیم."
● قابلیت اجرا در محیطهای مختلف
اصطلاح کد باز مربوط به فرآیند نرم‏افزار‏ی‏ای و مدل توسعه‏ای است که سازگار و استاندارد کردن آن به هیچ وجه ساده نمی‏باشد. حال آنکه دیدگاه طراحی مایکروسافت یک دیدگاه بین سیستمی است که در هنگام طراحی یک نرم‏افزار‏ تلاش می‏کند تا بیشترین سازگاری را با نرم‏افزار‏های شرکت‏های همکار خود و نرم‏افزار‏های معروف، از طریق ارتباط نزدیک با آنها و مشتریان داشته باشد.
Rim Kadi از دانشگاه American بیروت در این رابطه می‏گوید: "با صرف تلاش بسیار، شما تنها خواهید توانست تکنولوژی‏ای ایجاد کنید که با یک تکنولوژی دیگر سازگار باشد. با استفاده از محصولات مایکروسافت ما می‏توانیم بسیار سریع، و با هزینه کمتر به پلتفرمی سازگار با اکثر پلترفرمها برسیم."


نویسنده: سید حسین محتسبی
منبع: سایت Microsoft
پایگاه اطلاع رسانی تخصصی فن‌آوری اطلاعات

مرورگر فایرفاکس و اکستنژن های آن

 

این روزها با آمدن مرورگر Internet Explorer 7.0 ، تعداد زیادی از کاربران ویندوز ، خواسته و ناخواسته به استفاده از این مرورگر مشغولند . اما کاربران فایرفاکس همچنان به این مرورگر قدرتمند وفادار مانده اند.

این روزها همه با فایرفاکس وبگردی میکنند. شما چطور ؟

ممکنه شما هم جزء کاربرانی باشید که عوض کردن یک محیط کاربری براتون سخت باشه و ترجیح بدین برنامه اضافی رو سیستم تون نصب نکنید . اما فایرفاکس را نصب کنید که پشیمان نمیشوید. تا حالا هم خیلی چیزا رو از دست دادین. اما دیگه وقتشه به فایرفاکسی ها بپیوندید. کافیه به آدرس mozilla.com/en-US/firefox بروید و آخرین نسخه این مرورگر رو دانلود و نصب کنید.

مزایای فایرفاکس:

  • فایرفاکس بسیار امن تر از محیط اکسپلورر مایکروسافت است و بسیاری از ویروس های کنونی فقط از طریق IE میتوانند وارد سیستم شما شوند.

  • سرعت لود شدن صفحات در مرورگر فایرفاکس بسیار بالاتر از IE مایکروسافت است و اگر اهل وب گردی هستید این مرورگر کمتر شما را معطل لود شدن صفحه میکند.

  • یکی از بزرگترین مزایای FireFox نسبه به IE ، امکان استفاده از هزاران برنامک یا همون extension است که برای این برنامه طراحی شده و هر روز به تعداد این برنامک ها اضافه میشود. این برنامک ها قابلیت های بسیار جالبی در اختیارتان میگذارند.

  • فایرفاکس هزاران theme مختلف برای دانلود دارد که میتواند شکل ظاهری مرورگر را تغییر دهد. اگر اهل تنوع هستید این گزینه برایتان جالب خواهد بود.

  • شخصی کردن نمای سایت های مختلف در فایرفاکس : این حالت فقط در این مرورگر ممکن است و IE مایکروسافت هنوز هم این قابلیت را ندارد. بطور مثال اگر شما کاربر Gmail هستید میدانید که راستچین کردن متن (RTL) در جیمیل امکان پذیر نیست . اما اکستنژن RTL جیمیل این امکان را برای ما فراهم میکند.

  • دیگر دنبال پروکسی نگردید. چندین اکستنژن فیل-تر-شکن برای فایر فاکس هست که شما را از دانلود فیل-تر-شکن های تحت ویندوز یا تحت وب بی نیاز میکند . آخرین اکستنژن در این مورد Flickr for iran نام دارد که فیلتر سایت فلیکر را که بزرگترین آرشیو عکس های تحت وب است بر میدارد.

  • و در نهایت اگر کار طراحی وب میکنید باید صفحات html خود را در این مرورگر نیز تست کنید تا کاربرانی که سایت شما را در فایرفاکس میبینند ، با صفحه ای به هم ریخته مواجه نشوند.

دانلود theme فایرفاکس :

برای دانلود تم های فایرفاکس به صفحه FireFox themes بروید. در اینجا بسیاری از تم های این مرورگر قابل دانلود و نصب روی مرورگر است .

توجه داشته باشید که بعد از نصب تم و یا اکستنژن باید مرورگر خود را یکبار بسته و دوباره بازکنید تا حالت برنامه نصب شده فعال شود.


Extension های فایرفاکس چیست ؟ از کجا دانلود کنیم ؟

  • Extension به برنامه های کوچکی میگویند که روی مرورگر فایرفاکس نصب میشوند و قابلیت های بسیار جذابی را به این مرورگر اضافه میکنند. بطور مثال اکستنژن RTL جیمیل و Flickr for iran دو نمونه از این برنامک ها هستند که در موردشون توضیح دادیم .

  • برای دانلود و کشف اسکتنژن های جدید هر هفته به آدرس addons.mozilla.org/firefox/extensions سری بزنید . در این آدرس به دلیل ازدیاد extension ها ، آنها را دسته بندی کرده اند.

  • برای دیدن لیست اکستنژن هایی که خود فایرفاکس پیشنهاد کرده استفاده کنید به آدرس addons.mozilla.org/firefox/recommended باید برید.

  • برای نصب هر اکستنزن روی دکمه install Now کلیک کنید تا اکستنژن روی مرورگرتان نصب شود. توجه داشته باشید که اکستنژن ها معمولا حجمی بین 1 KB تا 1 MB دارند. و بعد از نصب اکستنژن ها باید مرورگرتان را یکبار بسته و دوباره باز کنید تا اکستنژن فعال شود.

  • در مورد امتحان کردن اسکتنژن های جدید : نصب بیش از 50 اکستنژن روی فایرفاکس سرعت فایرفاکس را یه ذره کم میکنه . بنابراین اکستنژنهایی را که استفاده نمی کنید غیر فعال کنید. و یا کلا از فایرفاکس حذف کنید. برای اینکار کافیه به منوی tools فایرفاکس برید و روی گزینه Add-ons کلیک کنید. لیست اکستنرن هایی که نصب کرده اید نمایش داده میشود . اکستنژن هایی که فعلا لازمشان ندارید را Disable کنید و آنهایی را که اصلا نمیخواهید Uninstall کنید.

Extension های پیشنهادی ما برای استفاده :

اکستنژن های پرکاربرد:

  • IE Tab  این اکستنژن یه دکمه به فایرفاکس اضافه میکند که کارش بازکردن پنجره IE در فایرفاکسه !

  • PhProxy یک فیلتر سوسک کن برای فایرفاکس

  • Access Flickr!  این اکستنژن فیلتر سایت اشتراک گذاری عکس فلیکر رو برمیداره.

  • Gmail RTL  این اکستنژن دکمه RTL را برای راستچین کردن متون فارسی به جیمیل اضافه میکنه.

  • Google Toolbar این هم که تولبار گوگله برای فایرفاکس.

  • Iranian Calendar تقویم شمسی به فایرفاکس اضافه میکنه.

  • Ook? Video ook? امکان دانلود ویدنو از سایتهای youtube , googleVideo , metaCafe و مانند آن را با یک کلیک فراهم میکنه

  • VideoDownloader یک ابزار دیگر برای دانلود ویدئو از سایتهای فوق

  • DownThemAll!  یک برنامه مدیریت دانلود برای فایرفاکس

  • Tab Effect : تغییرtab های فایرفاکس را بصورت سه بعدی و چرخشی انجام میده.

  • Gmail Skins : امکان تغییر رنگ محیط جیمیل و افزودن شکلک به ایمیل هاتون رو فراهم می کنه.

اکستنژن هایی برای گرافیستها:

  • ColorZilla ابزار colorpicker فتوشاپ را برای درآوردن شماره رنگ یک نقطه از هرجای صفحات وب به فایرفاکس اضافه میکنه.

  • Screen grab! : کل صفحه وب را برای شما تبدیل به یک عکس jpg میکنه.

  • Save As Image : این اکستنژن هم کل صفحه شما را با فرمت jpg براتون ذخیره میکنه.

اکستنژن هایی برای طراحان وب:

  • FireFTP یک برنامه FTP جمع و جور وعالی تحت فایرفاکس

  • View Source Chart  چیزی شبیه viewSource خود فایرفاکس . با این تفاوت که دور هر تگ یک مستطیل رنگی میکشه و به این ترتیب راحت تر میتونید تگ ها رو از هم تشخیص بدین.

  • CssViewer : یک اکستنژن که امکان دیدن خصوصیات css مربوط به هر المان html را روی صفحه بدون حتی یک کلیک فراهم میکند.(توضیح)

  • WebDeveloper : یک جعبه ابزار بسیار عالی برای طراحان وب.

  • HackBar : این ابزار در تست امنیت سایتتان در مقابل حملات sql و XSS به شما کمک میکند.

اکستنژن هایی برای اجرای اسکریپت تحت فایرفاکس :

  • Greasemonkey یک برنامه مدیریت اسکریپت های قابل افزودن به فایرفاکس

  • Stylish : این اکستنژن نیز یک مدیریت دیگر برای اسکریپت های فایرفاکس است.

اکستنژن های دیگر:

  • InfoLister  این اکستنژن برای درست کردن لیست از اکستنژن هایی که استفاده میکنید بکار میره.

  • del.icio.us Bookmarks اکستنژن مدیریت لینکهای شما در دلیشس

  • TixNow : شمارش معکوس در سایت Rapidshare را صفر میکند.

  • Gmail-Manager : امکان مدیریت چندین اکانت جیمیل در فایرفاکس

  • StumbleUpon : تولبار سایت stumbleupon برای گشت و گذار در وب

  • Ajax Yahoo Mail : این اکستنژن قابلیت های آجاکسی به صفحه ایمیل قدیمی یاهو اضافه میکند.

  • Firefox Extension Backup Extension : یک بکآپ از اکستنژن های فایرفاکس شما میگیرد.

  • FasterFox : اکستنژنی برای افزایش سرعت وبگردی با فایرفاکس

  • FireFox Showcase : این اکستنژن Tab های باز فایرفاکس شما را بصورت thumbnail نشون میده تا بین tab ها جابجا شوید.

  • Link Alert : شکل موس شما را وقتی روی لینکهای دانلودی میبرید به شکل آیکون فرمت آن لینک در میاورد. مثلا وقتی موس خود را روی لینک دانلود pdf میبرید ، کنار موس شما آیکون pdf بصورت کوچک نشان داده میشود.

نویسنده : حسین شرفی